Wil jij graag een steentje bijdragen aan een duurzamer leven? En wist je dat er veel verschillende en handige apps zijn om je hierbij te helpen? Wij hebben 5 duurzame apps voor je op een rijtje gezet!

Ecosia

Wist je dat we met zijn allen op een dag 3,5 miljard zoekopdrachten uitvoeren via een zoekmachine? Wat nou als we dat anders kunnen gebruiken. B Corp Ecosia is een webbrowser, alleen de groene variant van Google. Het werkt eigenlijk precies hetzelfde maar met het gebruiken van Ecosia draag je bij aan een betere wereld doordat een deel van de advertentieopbrengsten wordt gebruikt voor het planten van bomen. Deze ecologisch vriendelijke app is een goed alternatief. Hun servers draaien op 100% hernieuwbare energie en van de advertentieopbrengsten worden bomen geplant op plekken waar ze het hardst nodig zijn.

Keurmerkenwijzer

Met behulp van de Keurmerkenwijzer app van Milieu Centraal kun je altijd de meest duurzame keuze maken. De Keurmerkenwijzer geeft informatie over zo’n 300 keurmerken en logo’s die iets zeggen over milieu, dierenwelzijn en/of aspecten rondom mens & werk. Milieu Centraal beoordeelt op basis van de informatie die beeldmerken op hun website publiceren hoe streng de eisen van de keurmerken en logo’s zijn. Bovendien wordt meegewogen hoe de controle op het voldoen aan de eisen geregeld is. Je kan de Keurmerkenwijzer app makkelijk downloaden.

Too Good To Go

Deze app helpt lokale restaurants en gaat voedselverspilling tegen. Het concept is dat lokale restaurants aan het einde van de werkdag een zogenoemde voedselbox samenstellen met overgebleven producten. Deze boxen kunnen dan voor een schappelijk prijsje gekocht worden. Too Good To Go is net als Greenjobs ook een B Corp! We zijn fan van de app en redden maandelijks eten door via de app te bestellen!

The Questionmark

Deze app van The Questionmark brengt de impact van supermarktproducten op het milieu, je gezondheid en het dierenwelzijn in beeld. In de app kan je de streepjescode van producten scannen en hierdoor kun je zien of je het product met een gerust hart kunt kopen, of dat je deze liever even aan je voorbij laat gaan. Zo wordt duurzaam boodschappen doen je makkelijk gemaakt! Dus benieuwd of de boodschappen die je bij de Jumbo, Lidl, AH, Aldi, Marqt, Ekoplaza en andere supermarkten koopt duurzaam is, gebruik deze handige duurzame app!

HappyCow

HappyCow heeft naast de website een handige duurzame app waarop vegetarische en veganistische restaurants te vinden zijn. Wat deze app extra leuk maakt is dat er een hele community die erachter zit: inmiddels hebben al twee miljoen mensen de app gedownload. Op de app kan je zelf aanraders geven en reviews achterlaten. Dus op zoek naar een vegetarisch restaurant bij je in de buurt? Download de duurzame app!

Bron: Greenjobs.nl