Rebecca Huber (VS) is violiste, gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk en momenteel woonachtig in Den Haag. Rebecca is een actieve vertolker van kamer-, orkest- en solorepertoire, en geeft ook les aan musici over de hele wereld. Ze studeerde viool aan het Oberlin Conservatory of Music in de VS en vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Kati Debretzeni, waar ze haar Masters in barokviool behaalde.

Sinds 2012 is Rebecca artistiek leider en concertmeester van het in Nederland gevestigde ensemble Heliosfero (voorheen Symphonie Atlantique), dat veelvuldig heeft opgetreden in heel Europa en Mexico. In 2021 lanceert het ensemble – onder de nieuwe naam – verschillende tours, een Erasmus-partnerschap over didactische online praktijken, en een academie ter ondersteuning van jonge musici die oude muziek willen studeren, ongeacht het land waar zij wonen of hun economische situatie.

Rebecca treedt op met tal van kamermuziekensembles en orkesten. Momenteel is ze een vast lid van het Belgische B’Rock, concertmeester van het Ribatutta-ensemble en violiste van het Richter-ensemble dat onlangs hun eerste album van Schönberg, Webern en Berg strijkkwartetten uitbracht op Passacaille. Ze werkt ook regelmatig samen met Opera2day, meest recentelijk als concertmeester van het podiumorkest in de theatrale productie van Amadeus die met meer dan 70 shows door heel Nederland toerde.

Rebecca’s passie omvat ook hedendaags repertoire: zij trad op met Cepromusic in Mexico City, en is een vaste violiste bij Modelo 62 in Nederland. Ze is ook regelmatig in de Verenigde Staten en Mexico, met ensembles als Sarasa in Boston, Ars Lyirca in Houston, en zij werkt regelmatig samen met het barokorkest van de Nationale Universiteit van Mexico-Stad en in Curitiba Brazilië op het Oficina-festival.

Rebecca is docent strijkkwartetten aan de afdeling oude muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en geeft een cursus ondernemerschap voor 4e jaars bachelorstudenten en pedagogiek aan barokviolisten.

 

In Project:

Bach & Escher – oneindige variatie barokviool, artistieke leiding

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Heliosfero.