Orlando Aguilar Velazquez is geboren en getogen in Mexico Stad. Hij studeerde aan de Nationale Universiteit van Mexico. In 2006 verhuisde hij naar Nederland om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zijn Master slagwerk behaalde. Hij trad op in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Hij heeft een voorliefde voor hedendaagse muziek en trad onder meer op met het ASKO/Schönberg Ensemble en dirigenten als Reinbert de Leeuw, Peter Eötvös en Pierre Boulez.

Orlando speelde in tal van Mexicaanse en Nederlandse orkesten, percussie-ensembles en kamermuziekgroepen, waaronder Camerata de la Americas, Orquesta del teatro de Bellas Artes, Orquesta Sinfonica del palacio de mineria, Orquesta Percutoris de la UNAM, Tambuco percussion quartet en Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Insomnio ensemble, ASKO/Schönberg ensemble en Slagwerk Den Haag. Orlando is te horen op meer dan een dozijn cd’s.

Van 2012 tot 2018 maakte hij deel uit van het Center of Experimentation and Production of Contemporary Music (CEPROMUSIC) in Mexico-stad.

Momenteel verdeelt Orlando zijn tijd tussen optredens met verschillende ensembles en zijn werk als bouwer van percussie-instrumenten in zijn atelier in Den Haag.

In Project:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Heliosfero.