Nicholas Emmerson begon baroktrompet te spelen tijdens zijn bachelorstudies aan de Newcastle University en de McGill University in Montréal. Hij ontving de “David Barlow Memorial Prize” uit Newcastle en studeerde cum laude af in 2005.

Hij begon zijn doctoraalstudie bij Susan Williams aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en behaalde het Masterdiploma in 2010. Nicholas raakte gefascineerd door de cornetto en volgde vanaf 2012 lessen bij Marleen Leicher (Antwerpen) en Gebhard David (Hochschule für Kunst Bremen).

Tijdens zijn studie won Nicholas audities voor een aantal academies, met name in William Christie’s productie van Purcell’s “Fairy Queen” aan de Académie Européenne de Musique d’Aix-en-Provence. Daarnaast heeft hij lessen en masterclasses gevolgd bij Ute Hartwich en Jean-François Madeuf op trompet, alsook op cornetto bij Bork-Frithjof Smith, Jean Tubéry en William Dongois. Nicholas treedt regelmatig op als lid of als gast met verschillende ensembles, waaronder Symphonie Atlantique, Clarini Trompetenensemble, Musica Amphion, Die Kölner Akademie, Il Gardellino, de Nederlandse Bachvereniging, Vox Luminis en Bach Collegium Japan. Hij is ook een van de oprichters van het kamerensemble Parnassus Collective en naast Andrew Hallock is hij ook mede-muzikaal leider van het historische koperensemble Copper & Zink.

In Project:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Heliosfero.