Joanna Marsden is een ‘fabulous’ (The Whole Note) fluitiste uit Montréal, Québec. Ze trad op met tal van ensembles in Noord-Amerika en Europa, “prachtig” (Luis Gago, Madrid) en “met opmerkelijke retorische helderheid” (Boston Musical Intelligencer).

Ze werkte onder meer met dirigenten als Ton Koopman, Julian Prégardien, Florian Heyerick, Mathieu Lussier en Peter van Heyghen. Ze speelt regelmatig samen met historische toetsenisten Mark Edwards, Katelyn Clark en Christophe Gauthier.

Haar debuut-cd, Devienne Sonatas met Mark Edwards, werd in februari 2019 uitgegeven door Centaur Records en werd warm ontvangen door Early Music America en de American Record Guide. Onlangs maakte Joanna opnames van Michel de la Barre’s Premier livre de pièces pour la flûte traversière (1702).

Joanna richt zich op een breed repertoire en bespeelt antieke fluiten van Tortochot (Parijs, ~1770), Claire Godfroy l’aîné (Parijs, ~1820), Jean-Louis Tulou (Parijs, ~1841) en Isidore Lot (Parijs ~1870) en enkele getrouwe reproducties.

Ze behaalde diploma’s van het Vassar College, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Schulich School of Music van McGill University. Haar belangrijkste docenten zijn Wilbert Hazelzet (Koninklijk Conservatorium Den Haag), Claire Guimond (Schulich School of Music van McGill University) en John Solum (Vassar College).

Joanna geeft regelmatig workshops en masterclasses over barokfluit en historische uitvoeringspraktijken gericht op een breed netwerk van studenten in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Als artist-in-residence bij Symphonie Atlantique gaf Joanna op het prestigieuze Festival de Música de Cámara de San Miguel de Allende een workshop over historische uitvoeringspraktijk. Joanna is als docent barokfluit verbonden aan de Schulich School of Music van McGill University.

In Project:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Heliosfero.