Evan Buttar speelt barokcello en viola da gamba op vele Nederlandse en internationale podia. Evan heeft een breed repertoire, van renaissance tot hedendaags, maakt deel uit van verschillende ensembles en orkesten, en treedt op als solist.

Hij speelt regelmatig met het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Luthers Bach Ensemble, Musica Gloria. Hij is mede-oprichter van het Butter Quartet, een historisch geïnformeerd strijkkwartet dat momenteel deel uitmaakt van het eeemerging+ programma. Zijn kamermuziek- en orkestervaringen brachten hem op de podia van tal van festivals, waaronder Mozartfest Würzburg, Chopin and his Europe Festival, het Innsbruck Festival of Early Music, de Beethoven Academy in Wrocław, Musica Antica da Camera, Geelvinck Fortepiano Festival en Bachfestival Dordrecht.

Evan begon op jonge leeftijd met het spelen van muziek in Vancouver, Canada. Na het behalen van een bachelor in moderne cello aan de Universiteit van Ottawa in 2014, inspireerde zijn fascinatie voor de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk zijn verhuizing naar Nederland, waar hij momenteel woont. In 2016 behaalde hij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag een master barokcello bij Jaap ter Linden en in 2018 een tweede masteropleiding viola da gamba bij Mieneke van der Velden en Philippe Pierlot.

In Project:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Heliosfero.