Edoardo Valorz is klavecinist en organist, geboren in Italië. Hij studeerde orgel bij de in Nederland geboren, tot Italiaan genaturaliseerde, organist Wijnand van de Pol. Na het gymnasium volgde Edoardo musicologische cursussen en studeerde klavecimbel bij Patrizia Marisaldi in Vicenza (BA). Hij behaalde het BA en MA diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, als leerling van Ton Koopman en Tini Mathot voor klavecimbel, en van Patrick Ayrton voor basso continuo.

Als solist en als continuospeler trad hij op, op orgel en op klavecimbel, op verschillende oude muziekfestivals (o.a. Utrecht Oude Muziek en Seoul Early Music Festival, Itineraire Baroque, Antiqua Festival), en met orkesten en ensembles, zoals Amsterdam Baroque Orchestra , PRJCT Amsterdam, Musica Temprana Dutch Baroque, Symphonie Atlantique, Northern Consort, Amsterdam Consort, Residentie Bach Ensemble en anderen.

Hij speelde onder leiding van dirigenten als Ton Koopman, Christopher Hogwood, Bart Kuijken, Peter van Heygen en Alfredo Bernardini. Hij is medeoprichter van het Florens Ensemble op historische instrumenten.

Momenteel is hij promovendus aan de Universiteit Leiden en het Orpheus Instituut Gent, en is als docent klavecimbel verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij maakte cd-opnames voor Audioguy (KR) en SONY Classic (NL).

In Project:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Heliosfero.