De Heliosfero-academie is een internationale school voor musici van alle niveaus die zich serieus willen bezighouden met de historische uitvoeringspraktijk. Er wordt  zowel online als live gewerkt; dit geldt voor privélessen, masterclasses, lezingen en gezamenlijke uitvoeringen. Ons doel is de actieve beoefening van klassieke muziek op een historisch geïnformeerde wijze wereldwijd toegankelijk te maken, in het bijzonder ook voor aspirant professionele musici, ter voorbereiding op toelating tot een conservatorium.

Het idee voor de school kwam van Rebecca Huber na jarenlang lesgeven in Mexico, Argentinië, Chili, de Verenigde Staten, Brazilië en nu aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Door alle lessen en workshops die ze organiseerde en waarvoor ze was uitgenodigd, realiseerde ze zich dat er veel studenten over de hele wereld zijn die houden van het repertoire en de manier van optreden die haar naar Oude muziek trokken.
 
Naast traditionele lessen op locatie, gebruiken we digitale, online technieken waar deze kunnen helpen om meer mensen te bereiken. Zo kunnen wij bijvoorbeeld belemmeringen door afstand opheffen.
 
Onze docerende musici geven les in verschillende talen, in elk geval in het Nederlands, Engels en Spaans. Wanneer lessen in een andere taal gewenst zijn, biedt ons netwerk in de meeste gevallen uitkomst.
 
We ondersteunen degenen voor wie de lesgelden een probleem zijn bij het vinden van passende studiebeurzen en/of met eigen fondsen.