De kernleden van Heliosfero treden op in wisselende samenstellingen, als solist, kamermuziekensemble of klein orkest. Met haar concerten wil het ensemble de verscheidenheid aan kamermuziek, instrumenten en repertoire vanaf de jaren 1600 tot heden over het voetlicht brengen. Gespeeld wordt op instrumenten uit de tijd waarin de muziek gecomponeerd is, of op zo getrouw mogelijke kopieën daarvan.

 Heliosfero beschouwt de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk niet als beperkt is tot “oude muziek” en wil de grenzen van wat mogelijk is verleggen.

Het ensemble combineert optredens in traditionele concertzalen met concerten in meer intieme omgevingen zoals openbare galerijen, cafés en privéwoningen, en op bijzondere locaties, zoals in ziekenhuizen, gevangenissen en bedrijfsruimten. Op die manier willen wij óók mensen bereiken die anders niet in aanraking met onze muziek zouden komen.
 
We hopen ons publiek uit te breiden door elk optreden live te streamen en/of door wereldwijd toegang te verlenen op YouTube of andere mediaplatforms.